
اولین نمایشگاه کار استان مرکزی روز یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۹:۳۰ با حضور ۱۵ نماینده از صنایع استان و انجمن های علمی دانشجویی در مجموعه نوآوری و کارآفرینی دانشگاه صنعتی اراک (سالن آوا) آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه به همت دفتر ارتباط با جامعه دانشگاه صنعتی اراک با حمایت بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری و جمعی از صنایع پیشروی استان مرکزی، با هدف توسعه مشارکتها و همکاری های فی مابین کارآفرینان، کارجویان و سرمایهگذاران برنامه ریزی و به اجرا درآمده است. نمایشگاه کار فرصتی مناسب برای دیدار چهره به چهره مدیران صنایع و دانش آموختگان دانشگاه ها و کارجویان، فراهم می نماید.
از برنامه های جانبی اولین نمایشگاه کار استان مرکزی می توان به برگزاری کارگاه های آموزشی، سخنرانی ها و میزگردهای تخصصی و ترویجی مهارتی در حاشیه نمایشگاه در داخل دانشگاه صنعتی اراک اشاره نمود. همزمان با این نمایشگاه، مسابقات سازه های ماکارونی و کارگاه های اصول رزومه نویسی، اصول و آداب شرکت در جلسات مصاحبه شغلی و کارگاه استرس شغلی نیز برگزار شد که شور و نشاط فراوانی در بین دانشجویان شرکت کننده در نمایشگاه ایجاد نمود.
این نمایشگاه یک روزه تا ساعت ۱۷:۳۰ به طول انجامید و مورد استقبال فراوان دانشجویان، صنعتگران، کارجویان و سرمایه گذاران قرار گرفت.

در مرحله نهایی دومین دوره رقابت علمی کنز در اینوتکس ۲۰۲۲، طرح دکتر هادی عطاپور استادیار دانشگاه صنعتی اراک در گروه آب، محیط زیست و انرژی برگزیده و از ایشان تقدیر شد و حائز دریافت دیپلم کنز گردید.
دومین دور رقابت علمی کنز را با هدف بکارگیری نوآوری و فناوری برای رفع مشکلات جهان اسلام در حوزههای مختلف توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) برگزار شد.
این رقابت در حوزههای "آب، محیط زیست و انرژی"، "بهداشت و فناوری پزشکی"، "فناوری اطلاعات و ارتباطات"، "اقتصاد، بانکداری و تامین مالی"، "حمل و نقل" و "حوزه ویژه؛ معدن و صنایع معدنی" از سال گذشته آغاز شد و بعد از طی دو مرحله داوری، مراسم اختتامیه آن با معرفی 20 طرح منتخب در تاریخ ۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت 1401 همزمان با یازدهمین دوره نمایشگاه INOTEX 2022 برگزار شد.
در این دوره ۶۵۸ اثر از دانشمندان ۲۵ کشور جهان شامل ۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ اثر در حوزه آب، محیط زیست و انرژی، ۳۱ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر در حوزه اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، ۷۷ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۴۱ اثر نیز در حوزه حمل و نقل توسط دبیرخانه رقابت دریافت شد. بعد از دو مرحله داوری، 20 طرح منتخب در مراسم اختتامیه به ارائه سخنرانی در جمع متخصصان داخلی و خارجی پرداختند.
در گروه آب، محیط زیست و انرژی، دکتر هادی عطاپور عضو محترم هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک، دکتر حامد صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، دکتر ویجای لای استادیار دانشگاه مالزی و دکتر مهدی ملکی از دانشگاه علم و صنعت بعنوان منتخبین این دوره معرفی و با دریافت دیپلم افتخار تجلیل شدند.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با تاکید بر گسترش علم و فناوری در جهان اسلام، همراه با اتخاذ رویکردی غیرانتفاعی و حفظ استقلال کامل در دستیابی به اهداف خود، با احترام به پیامبر اکرم (ص) و با پیروی از آموزههای اسلام، فعالیتهای خود را در راستای تقدیر از دانشمندان جهان اسلام و قدردانی از تلاشهای آنها، همراه با تعلیم دانشمندان آینده از یک دهه قبل در سرتاسر جهان آغاز کرده است.

دانشگاه صنعتی اراک بعنوان دانشگاهی ماموریت گرا و موثر در پیشرفت همه جانبه، روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تالار نشستهای قائم مقام فراهانی از ساعت ۱۳ الی۱۶ میزبان شهردار اراک و هیات همراه و رئیس و اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک بود که در آن به بحث و تبادل نظر حول محورهای مختلف همکاری پرداخته شد. دکتر گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک، هدف از این نشست را کمک به مدیریت شهری برای تحقق شعار «شهر را باهم میسازیم» دانستند. ایشان به سابقه دیرینه همکاری دانشگاه با شهرداری اراک و تفاهم نامه همکاری اشاره نمودند و اعلام کردند دانشگاه آمادگی کامل دارد در مسائلی که نیاز به پشتوانه علمی یا نظارت سطح بالاتری هست، به مجموعه مدیریت شهری کمک نماید. سرپرست دانشگاه اشاره نمودند با توجه به ظرفیتهای موجود در اعضای هیات علمی و مراکز تحقیقاتی، دانشگاه بعنوان بازوی علمی در کنار مدیریت شهری می توانند به حل مسائل شهری بپردازند و مجموعه مدیریت شهری و مرکز پژوهشهای شورای اسلامی طبق ادوار گذشته می توانند همکاری های پایداری را رقم بزنند تا شهر و شهروندان از این هم افزایی بهره مند گردند. نشست هم اندیشی سید وحید میرنظامی (رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک) به همراه دیگر اعضای شورا، سید رضا قریشی (رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی)،حسن قربانی (رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی)، داود قربانی (رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای اسلامی)، پیمان عین القضاتی (رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی)، عباس خسروانی (رئیس مرکز پژوهش های شورا)، علی اصغر غفاری (دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک)، علی چگینی (رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک) به اتفاق علیرضا کریمی شهردار کلانشهر اراک، مدیران و معاونین شهرداری با رئیس و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک مورخ ۲۸ اردیبهشت ماه 1401 با محوریت افزایش تعاملات فی مابین دانشگاه صنعتی اراک با شهرداری و شورای اسلامی کلانشهر اراک به منظور انجام همکاری و هم اندیشی های لازم با شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر اراک در خصوص مباحث مدیریت شهری برگزار شد.

نشست بررسی زمینه های هماری و هم افزایی دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه تفرش روز یکشنبه 25 اردیبهشت 1401 در حاشیه نشست روسای دانشگاه های استان برگزار شد.
در این نشست دکتر گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به دیرینگی ارتباط دو دانشگاه موثر استان و نحوه شکل گیری و توسعه دانشگاه تفرش و صنعتی اراک این میزان قرابت را فرصتی برای توسعه ارتباطات در جهت حل مسائل استان دانست.ایشان با اشاره به شعار سال و موکدات مقام عالی وزارت در عملیاتی شدن برنامه های مرتبط با شعار سال تاکید نمودند؛ دانشگاه صنعتی آمادگی کامل را دارد تا در پروژه ها و طرح های مشترک در چارچوب اختیارات و توانمندی های با همکاری دیگر دانشگاه ها استان در تحقق هر بیشتر این شعار تلاش لازم را انجام دهد.
دکتر واشقانی فراهانی سرپرست دانشگاه تفرش نیز با اشاره به ارتباطات وجود و زمینه های همکاری گسترده این فرصت را نعمتی برای استان و کشور دانست و ابراز امیدواری کردند تا با این رویکرد مشترک بتوانند اتفاقاتی خوبی را برای استان و کشور رقم بزنند.

دکتر مجید کریمی پور با همراهی یکی از پژوهشگران مرکز تحقیقات مخابرات ایران پس از 3 سال تلاش و پژوهش بی وقفه، موفق به طراحی و ساخت یک نمونه آنتن فوق پهن باند ماهوراه ای با بهره ثابت شدند که نتایج آن مورد توجه مجله بین المللی Nature قرار گرفت و در ماه جاری میلادی به چاپ رسید..
در ارتباطات ماهواره ای، استفاده از آنتن های تشعشعی فوق پهن باند با قابلیت ارسال و دریافت داده با بهره بسیار بالا همواره مورد نیاز مهندسان مخابرات بوده است. یکی از چالش های اصلی در آنتن های با بهره بالا، پهنای باند فرکانسی آنهاست به گونه ای که رفتار الکترومغناطیسی آنتن (شامل بهره تشعشعی، شکل پرتو و قطبش امواج) در کل باند دچار تغییرات شدید نشود. در پژوهش انجام شده توسط این پژوهشگر دانشگاه صنعتی اراک، برای اولین بار از تکنولوژی انتشار و هدایت امواج با مؤلفه متعامد در طراحی ساختار تشعشعی بهره گرفته شده است. این تکنولوژی در گذشته بر روی ساختارهای کاهش دهنده سطح مقطع راداری و فیلترهای مایکروویو پیاده و منجر به نتایج قابل قبولی شده است. برای پیاده سازی عملی طرح، یک آنتن مرجع فوق پهن باند با مرکز فاز نسبتاً ثابت جهت تغذیه فراسطح پیشنهادی ساخته و مورد استفاده قرار گرفت. مراحل ساخت و تست یک نمونه کاربردی از آنتن مذکور در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با موفقیت انجام و در حال طی مراحل ثبت اختراع است.
شایان ذکر است که نتایج حاصل از این پژوهش 3 ساله در مجله معتبر Nature Scientific Report نمایه شده است که برای علاقمندان به این دستاورد عظیم در آدرس ذیل در دسترس می باشد.
مشخصات مقاله چاپ شده:
Title: High-efficiency dual-polarized broadband reflecting metasurface using continuous polarization conversion technique and element with multi degree of freedom
Received:
Accepted: 28 April 2022
: Published :09 May 2022

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها در نشست روسای دانشگاه های استان مرکزی گفت: سند اسلامی شدن دانشگاهها، جزو نخستین اسناد ملی تدوین شده در شورای انقلاب فرهنگی کشور است و دارای ظرفیتهای مختلف آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و مدیریتی بوده که مطابق با اقتضائات، ملاحظات و شرایط روز دانشگاهها تهیه و ابلاغ شده است.
حجت الاسلام والمسلمین روح الله شاطری عضو شوری عالی انقلاب فرهنگی در نشست بررسی سند اسلامی شدن دانشگاهها که به میزبانی دانشگاه صنعتی اراک روز یکشنبه 25اردیبهشت 1401 برگزار شد، با اشاره به تدوین و بازنگری «سند اسلامی شدن دانشگاهها» در سه دهه اخیر انقلاب اسلامی گفت: این سند تخصصی که جزو نخستین اسناد ملی تدوین شده در شورای انقلاب فرهنگی کشور است، دارای ظرفیتهای مختلف آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و مدیریتی بوده که مطابق با اقتضائات، ملاحظات و شرایط روز دانشگاهها تهیه و ابلاغ شده است.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها با اشاره به روند تدوین، ابلاغ و بازنگری سند اسلامی شدن دانشگاهها از سال ۱۳۷۶ تا کنون گفت: در طول سه دهه گذشته شخصیتها و اساتید فرهیختهای (اعم از دانشگاهی و حوزوی) در رابطه با ساختارسازی، تهیه و اجرای سند فوق خدمات شایانی داشتهاند که از جمله آنان؛ مرحوم آیت الله مصباح یزدی و دکتر گلشنی، دکتر معین و دکتر حداد عادل هستند.
وی افزود: با توجه به کاستیها، موازی کاریها و مشکلاتی که در فرایند اجرای این سند مشاهده شد، ضرورت بازنگری و آسیبشناسی محتوای سند با توجه به اقتضائات و ملاحظات و شرایط روز دانشگاهها به شکلی ملموس احساس میشد که بر همین اساس از سال ۱۳۸۶ تلاش کردیم با نگاه و رویکردی آسیب شناسانه به بازنگری و شناخت نقاط ضعف و خلاءهای این سند تخصصی بپردازیم و در سال ۱۳۹۲ نسخه بازنگری شده سند جهت اجرا به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها اضافه کرد: در حال حاضر سند ابلاغی شامل ۴ حوزه نظام برنامهریزی فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است که مدلهای عملیاتی هر یک در قالب مولفههای مشخص تعریف و قابل اجرا است.
حجت الاسلام شاطری اضافه نمود ند: سند مذکور، مبتنی بر تجربیات گذشته و آینده پژوهی و با طراحی و رویکردهای علمی و تحلیلی، به عنوان یکی از اسناد فرادستی، تدوین و به تصویب رسیده، افزود: از مهمترین اقدامات پیش بینی شده در این سند که در جهت اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مورد تاکید قرار گرفته، تهیه برنامههای مهیج و مخاطب پسند علمی و فرهنگی و ایجاد مطالبه و جریان سازی در صدا و سیما، راهاندازی بانک اطلاعات پشتیبان، تیپبندی دانشگاهها و تقسیم کار براساس مزیتهای نسبی و رقابتی آنها، شناسایی و انتخاب چند دانشگاه برای طرحهای پایلوت است.
وی افزود: در این دوره جدید انتخاب و تایید روسای دانشگاهها شورای اسلامی شدن دانشگاهها پیشنهاد شد به اعضای این کمیته که عضو شورای اسلامی شدن هستند اجازه دهند که بدنه کارشناسی برای تعیین روسای دانشگاهها به این کمیته کمک کند. ما حاضریم با کمیتههای تخصصی چهارگانه بدنه کارشناسی را برای تایید روسای دانشگاهها فراهم کنیم که شما بتوانید حکم بدهید.
شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها خاطرنشان کرد: مکملی را برای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم کردیم و به تصویب شورای اسلامی شدن دانشگاهها رسیده است که این نشست محصول آن تلاش ها و اقدامات می باشد.

دکتر فرزاد مخلص الائمه با حضور در نشست روسای دانشگاه ها و دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی اراک با تاکید بر تقویت نگاه علمی در مدیریت کلان کشورهمچنین استان اضافه نمودند، امروزه دانشگاه ها باید بعنوان هسته های علمی در هر استان بدنبال حل معضلات باشند.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم این معضل را در عدم پذیرش مسئولیت دانشگاه ها در رسالت اجتماعی و توسعه ارتباط حرفه ای بین بدنه مدیریت اجرایی و دانشگاه می باشد که می بایست حضوراستادان و دانشجویان در صنایع و محافل علمی و تحقیقاتی حس شود و با تغییر رویکرد به سمت حل مسائل کشور گام بردارند.
ایشان اضافه نمودند که فاصله گرفتن از پشت میزنشینی، توجه به پژوهش و تعریف پایان نامه های کاربردی می تواند نقش دانشگاه ها و اثرگذاری آنها را در جامعه پررنگتر کند. استقبال جامعه و صنعت از حضور دانشگاه واستمرار نشستهای مسئله محور می تواند یک گام بزرگ در تحقق اهداف حاکمیت باشد اما باید بدانیم بدنبال سند رفتن و فقط روی آوردن به دستورالعمل هایی که قابلیت اجرایی ندارند جز اتلاف منابع دستاورد دیگری را در بر نخواهد داشت.
ایشان با اشاره به تغییر سریع فناوری و توسعه فضای ارتباطی در جوامع همچنین تقویت رویکرد مسئله محوری می بایست دانشگاه ها برنامه های دست یافتنی در حوزه های نوین خلق کنند تا علاوه بر تحقق ابلاغیه گام دوم انقلاب بتوان چشم اندازی قابل تصویر ترسیم نمود.
استاندار مرکزی با بيان اينکه برخي دانشجويان با ياس و نااميدي روبهرو هستند، اذعان داشت: درصد بيکاري در بين جامعه دانشگاهي رو به افزايش است و با رسوخ روحيه بيتفاوتي به برخي دانشگاهها، هماينک با برخي دانشجويان بيانگيزه و نااميد از آينده روبهروهستيم که براي تغيير اين روحيه بايد، برنامهها و راهکارهاي فرهنگي براي ايجاد نشاط در دانشگاه ها انجام گيرد. ایشان اشاره نمودند که: حوزه فرهنگ در دانشگاهها آسيبپذيرترين حوزه محسوب ميشود که تقويت ابعاد ديني و فرهنگي دانشجويان بايد در دستور کار مسئولان قرار گيرد که در اين راستا امیدآفرینی می تواند بسیار گره گشای و ضروري باشد.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ۶۱ دانشگاه استان میتواند تحول ساز درفرهنگ، تولید و توسعه باشند گفتند که رشتههای دانشگاهی نیز باید براساس نیازها و رفع موانع در تکمیل زنجیره نیاز استان و کشور توسعه یابد.
دکتر مخلص الائمه در ادامه اظهارداشت: امروز جهاد تبیین یک رسالت است و در اولین اقدام استانداری و دستگاههای اجرایی آماده دریافت دیدگاههای استادان دانشگاه و استفاده از طرحها و پژوهشهای دانشگاهی در تصمیم سازیها و اجرا است که نمونه بارز آن درخشش طرح دانشگاه صنعتی اراک بعنوان سند توسعه استان است که در وزارت کشور بعنوان یک سند مترقی و منطبق با سند آمایش مورد توجه قرار گرفت.
رویدادها |
25اردیبهشت |
بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان پارسی |
27 اردیبهشت
|
روز ارتباطات و روابط عمومی |
28 اردیبهشت |
بزرگداشت حکیم عمر خیام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای |
31 اردیبهشت |
روز اهدای عضو، اهدای زندگی |
1خرداد |
روز بهره وری و بهینه سازی مصرف بزرگداشت ملاصدرا(صدرالمتالهین) |
3 خرداد |
فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس1361 روز مقاومت ، ایثار و پایداری |